söndag 6 november 2011

fredag och lördags tävlingar

fredag:
då var det som sagt tävlings dax. vi hade med oss 3 hästar var av 2 som skulle tävla och sen sanibell som ja skulle rida på "tränings tävlingen".
eller rättare sagt så fick dom prov hoppa alla hinder inne på banan innan själva tävlingen så de va de vi gjorde. dom som tävlade fick alltså gå in  på banan (var flera hästar inne samtidigt) och rida runt och hoppa alla hinder, som en framhoppning fast på banan. det var hästar överallt och jag vart helt förvirrad... kändes helt sjukt och säkerhetstänket var inte direkt på topp.

jag hoppade iaf runt lilla sanibell och hon skötte sig bra. gick bra på lilla banan men när ja skulle in på den större, som dessutom hade mycket fler hästar inne samtidigt, så gick de inte lika bra. jag var okoncentrerad och tänke bara på alla andra (som ja brukar ha problem med även på stökiga framhoppningar hemma) och när hindren blev större och mer ut spökade så fick vi lite problem. men avslutade med en jätte bra runda igen inne på lilla banan.
för dom andra gick de bra. nellie och hennes lilla ryttare fick 3 st blå rosetter (vilket är färgen på rosetterna vid vinst) dock var hon själv i sin klass;) men dom var jätte söta.
louis hoppade 3 klasser med robert på ryggen. i den första fick han 1 stopp på första hindret, andra klassen glömde han banan och fick lägga en volt (kom placerad iaf) och sista klassen fick han 2 stopp = utesluten.

vart en lång dag och vi var inte klara förrän kl 9 på kvällen då ja gick in till mig för att få i mig nått som liknade middag och så brädde jag lite mackor och packa "matsäck" till imorgon då kl är ställd på 05.00 för att ut och fodra hästar och sedan väntar en ny lång tävlingsdag!

Lördag:

upp kl 05.00 och fodra hästar. satt färdiga i bilen och packat in alla 4 hästar för att åka strax efter 6. kolsvart och sjukt kallt var det! vi hade bara 13 grader på morgonen! freezing!! haft blåsigt och kallt hela dagen.
när vi kom fram var vi lite tidiga så jennie sa åt oss att vi kunde sova en stund så jag, brooke och dallas satt kvar i bilen och sov en halvtimme innan vi gick ut för att se sam rida sitt dressyr program med zack. efter det blev de dax att knoppa alla hästar (du kan va lugn becca ja behövde inte knoppa utan ja fick agera barnvakt åt hästarna i transporten som inte kunde sköta sig) sprang sedan upp för att se sam rida nästa dressyr program på george men vi missade det.
sen var det dax för att göra iordning call för jennies första dressyr ritt för dagen. och så fick jag longerade "lilla monstret", som är stor som ett hus och har väldigt starka åsikter om saker och ting, för att han skulle bli något sådär lugn när jennie skulle rida. han körde några rodeo varv med mig så jag brände handen när jag försökte hålla kvar longerlinan.
efter cal var det brooke och hennes häst sal´s tur så jag och dallas tog av call alla saker samtidigt som vi gjorde iordning april (jennies andra häst)och longerade henne medans jennie hjälpte brook på framridningen och skyndade sig för att ta fyrhjulingen ut till terrängen för att se sam rida. roligt att se hur engagerad hon är i alla sina elever och hjälper alla och tittar på allas ritter trots att hon själv tävlar och knappt har tid att rida fram själv.
Jennie red tyvärr fel i dressyren på april som annars va jätte fin. de var aprils första riktiga tävling.
sen var de dax för oss att byta häst till att göra iordning call för terrängen igen medans jennie hjälpte kelly och en annan sam (som oxå är hennes elev) med framridinigen till deras dressyr. när dom var klara tog vi fyrhjulingen för att se jennie rida call på terrängen vilket gick super! den hästen kan hoppa!! :) sen var de bara att göra samma sak igen, ta av call och klä på april ;) även hon var duktig i terängen. hon fick stop på diket  men som sagt de va hennes första riktiga tävling. brooke och "andra sam" red oxå bra rundor i terängen och sist ut var kelly som tyvärr ramla av på hinder nr 2 :/
när vi var färdig packade och satt i bilen på väg hem så startade inte bilen! batteriet var heldött! så fick jaga hjälp för att starta och när vi väl kunde åka därifrån åkte vi och köpte pizza.

imorgon är de dax för dag 2 på tävlingen vilket är banhoppningen :D de ser ja framemot! och även imorgon ska vi vara på tävlingen strax efter kl 7 så klockan är åter ställd på 05.00 MEN.. vi ställer om klockan i natt så ja får sovmorgon, till kl 6 ;P haha
har mått ganska dåligt idag, tror ja är på g att bli sjuk :/ men laddar med en kopp te i kväll och några ipren imorgon och hoppas de blir bättre.har även lagat lite pannkakor för att ha med till frukost imorgon och åt några nu i kväll oxå med vaniljglass bara för att de e så gott!! :P

lycka till imorn becca på tävlingen i katrineholm med passe! puss love u!
(har problem med att ladda upp bilder så blir nog en bildbomb imorgon ist)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar